Τρεις ευρωπαϊκοί χριστουγεννιάτικοι προορισμοί για Tech-Savvy Travelers

15 Δεκ, 2022 | Tech News

Τα Χριστούγεννα φτάνουν και είναι η ιδανική περίοδος για λίγες μέρες απόδρασης και χαλάρωσης από την καθημερινότητα. Εμείς στην open.tech κάναμε την έρευνά μας και ανακαλύψαμε τους τρεις καλύτερους ευρωπαϊκούς χριστουγεννιάτικους προορισμούς για Tech-Savvy Travelers και τους μοιραζόμαστε μαζί σας.

Για εσάς, λοιπόν, που αγαπάτε να είστε πάντα κοντά με τα τελευταία επιτεύγματα της τεχνολογίας και θέλετε να ταξιδεύετε στον υπέροχο κόσμο της, αυτά είναι τα μέρη στα οποία πρέπει να περάσετε τη μαγευτική περίοδο των Χριστουγέννων.

Λονδίνο

Ένας προορισμός γεμάτος τεχνολογία. Αρχίζοντας από το Μουσείο Επιστημών (Science Museum),  το οποίο ταξιδεύει τον επισκέπτη στα επιτεύγματα των επιστήμων, ξεκινώντας από την πρώτη βιομηχανική επανάσταση του ατμού μέχρι την ψηφιακή και διαστημική τεχνολογία. Συνεχίζοντας με το Μουσείο Υπολογιστών (the Retro Computer museum), όπου βλέπει κανείς την τεχνολογία σε όλη της την εφαρμογή, από το ταξίδι στο διάστημα, την εποχή του ατμού, την ιστορία υπολογιστών και κινητών κ.α. Με το We The Curious, το εξαιρετικά καινοτόμο επιστημονικό κέντρο που σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη και τελειώνοντας στο Bletchley Park. Το Bletchley Park είναι η πατρίδα της βρετανικής παραβίασης κωδικών και η γενέτειρα της σύγχρονης τεχνολογίας πληροφοριών. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου παρήγαγε μυστικές πληροφορίες που είχαν άμεση και βαθιά επιρροή στην έκβαση της σύγκρουσης. Σήμερα αποτελεί ένα σπουδαίο αξιοθέατο πολιτιστικής κληρονομιάς που διηγείται την ιστορία του τρόπου με τον οποίο κάποιοι όπως ο Άλαν Τούρινγκ έσπασαν τους κώδικες που δημιούργησαν οι γερμανικές μηχανές Enigma και σώθηκαν πολλές χιλιάδες ζωές αφού συντόμευσαν τον πόλεμο έως και δύο χρόνια1.

Λονδίνο

Βερολίνο

Αυτή η πόλη αν και είναι διάσημη για την ιστορία και την κουλτούρα της, εξελίσσεται όλο και πολύ ως ο τέλειος προορισμός για τους ταξιδιώτες με τεχνολογικά ενδιαφέροντα. Στο Βερολίνο θα βρείτε το Sony Store, στο οποίο εδρεύουν οι γερμανικές αρχές, το Μουσείο Film and Television and the Game Science Center, με μια υπέροχη διαδραστική συλλογή που επιτρέπει στους επισκέπτες να βιώσουν διάφορες τεχνολογικές εμπειρίες, να θαυμάσουν τέχνη αλλά και ανακαλύψουν τα παιχνίδια του μέλλοντος. Τέλος, μην παραλείψετε μια επίσκεψη στο German Technology Museum, γνωστό στους ντόπιους ως Deutches Technikmuseum, στο οποίο παρουσιάζονται σύγχρονες και παλιές τεχνολογίες κάθε είδους, από βιομηχανικές διεργασίες έως και οχήματα κάθε είδους (τρένα, αυτοκίνητα, αεροπλάνα κάθε εποχής, πλεούμενα μέχρι και τμήματα δορυφόρων).

Βέρνη

Η τρίτη πόλη που επιλέξαμε για εσάς είναι η Βέρνη. Δεν έχει τόσα τεχνολογικά μέρη να επισκεφτείτε αλλά είμαστε σίγουροι ότι οι λόγοι για τους οποίους τη βάλαμε στη λίστα θα σας πείσουν. Ας ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι βρίσκεται τρίτη στη λίστα με τις πιο αναπτυσσόμενες τεχνολογικά πόλεις στον κόσμο σύμφωνα με την dojo2. Επίσης, θεωρείται ένας από τους πιο must χριστουγεννιάτικους προορισμούς καθώς είναι γεμάτη με ατμοσφαιρικές χριστουγεννιάτικες αγορές, χιονισμένα τοπία, ζεστά κρασιά και λαχταριστές λιχουδιές. Επίσης, θεωρείται η πιο «Instagrammable winter city in the world»3 καθώς κέρδισε το ομώνυμο βραβείο το 2017. Δεν γίνεται, λοιπόν, να λείπει από το άλμπουμ σας ένα στιγμιότυπο από αυτήν. Τέλος, στη Βέρνη υπάρχει το μουσείο του Αϊνστάιν όπου μπορείτε να δείτε τα προσωπικά αντικείμενα του επιστήμονα, να μάθετε για τη ζωή του και να περιηγηθείτε στο χώρο όπου ανέπτυξε τη θεωρία της σχετικότητας.

Εμείς κλείσαμε ήδη εισιτήρια, εσείς;


Πηγές:

  1. https://www.hartwell-house.com/things-to-do/bletchley-park/
  2. https://dojo.tech/blog/cities-with-the-fastest-tech-growth-2021/
  3. https://www.businessinsider.com/bern-switzerland-is-the-most-instagrammed-city-in-the-winter-2017-11

Έχετε ερωτήσεις; Επικοινωνήστε μαζί μας εδώ!