Η συμμετοχή μας στα γυρίσματα για την Εκπαιδευτική Πλατφόρμα kalomathe.gr

15 Ιούλ, 2020 | Cooperatives

Με πολλή χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το υλικό της πλατφόρμας kalomathe.gr στη δημιουργία του οποίου συμμετείχε και η open.tech είναι πλέον online και διαθέσιμο για κάθε ενδιαφερόμενο.

Δείτε περισσότερα εδώ: kalomathe.gr

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή!

«Μαρίνα θέλεις να πας Θεσσαλονίκη; Μας ζητούν να συμμετέχουμε στα γυρίσματα βίντεο για δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού». Αυτή η ερώτηση είχε μια απλή και άμεση απάντηση. Και κάπως έτσι ξεκίνησε η εμπειρία μου και η συνεργασία μου με την Εκπαιδευτική Πλατφόρμα Κ.ΑΛ.Ο*. Με απλά λόγια η πλατφόρμα αυτή περιλαμβάνει μαθήματα για άτομα που ενδιαφέρονται να κάνουν μια δική τους συνεταιριστική επιχείρηση. Πρόκειται για δωρεάν μαθήματα με τη μορφή του βίντεο και αρκετό συνοδευτικό υλικό.

Ετοίμασα το υλικό μου, το έστειλα, κλείσαμε τα εισιτήρια, μπήκαμε στο καράβι και ξεκινήσαμε για Θεσσαλονίκη όπου θα γινόντουσαν τα γυρίσματα και η συνάντηση με όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτό το εγχείρημα. Και πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχει κινητοποιήσει πολλά πρόσωπα και ομάδες του χώρου.

Φτάσαμε βράδυ Παρασκευής. Η Θεσσαλονίκη ζωντανή και μυρωδάτη. Η παραλιακή, η Άνω Πόλη, το σπίτι που θα μέναμε μαζί με φίλους και συντελεστές του εγχειρήματος, τα «μουσικά δωμάτια», οι πρόβες με την Ολυμπία στο σαλόνι, το στούντιο των γυρισμάτων, η Ολυμπία πίσω από τις κάμερες να ψιθυρίζει, η ΦΩΤΟ ΟΜΑΔΑ με την απίστευτη υπομονή της και την ενθάρρυνση, ο Γιώργος να τρέχει για όλα (από το τι θα φάμε μέχρι το ποιο είναι το σωστό λεωφορείο να μας μεταφέρει), η Σοφία πάντα δίπλα μας, ο Σπύρος και ο Αντώνης που ήρθαν από την Αθήνα, η Άννα, το άγχος, η απομνημόνευση, το σχέδιο μάρκετινγκ, η έρευνα αγοράς, η Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία, όλοι εμείς που σμίξαμε για ένα σκοπό, τα χαμόγελα, οι συζητήσεις, οι αγωνίες, οι ανησυχίες, τα τσίπουρα, τα νέα σχέδια, η ικανοποίηση, η ανακούφιση, οι γνωριμίες, οι φιλίες.

Άνθρωποι που γνωρίζεις μια στιγμή αλλά τους κρατάς στην καρδιά σου για πάντα! Γιατί η ζωή θα μας ξαφνιάζει πάντα!

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε μέρος όλου αυτού! Ελπίζουμε να απολαύσετε τα μαθήματα και το αποτέλεσμα της προσπάθειας όλων μας.

*Τι είναι η Εκπαιδευτική Πλατφόρμα Κ.ΑΛ.Ο.;

Είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα όπου μπορεί να βρει κανείς εκπαιδευτικό υλικό για την Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία στα ελληνικά με ύφος απλό και κατανοητό και σε μορφή ανοιχτή και προσβάσιμη για όλους. Στόχος αυτού του ψηφιακού εργαλείου, που φτιάχτηκε με πολύ μεράκι, είναι η προώθηση της εκπαίδευσης, η μεταφορά τεχνογνωσίας, καθώς και η ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών για αυτή την ιδιαίτερη μορφή επιχειρηματικότητας. Είναι ένα εργαλείο μέσω του οποίου στοχεύουμε στη διάχυση του εκπαιδευτικού υλικού αξιοποιώντας τις τεχνολογικές δυνατότητες και τη μεθοδολογία της εξ’ αποστάσεως και αμοιβαίας εκπαίδευσης.

**Και τι είναι η Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία;

Ως «Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία» ορίζεται το σύνολο των οικονομικών δραστηριοτήτων που στηρίζονται σε μία εναλλακτική μορφή οργάνωσης των σχέσεων παραγωγής, διανομής, κατανάλωσης και επανεπένδυσης, βασισμένη στις αρχές της δημοκρατίας, της ισότητας, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, καθώς και του σεβασμού στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Το κοινό χαρακτηριστικό που μοιράζονται όλοι οι φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας είναι η δημοκρατική και ισότιμη διαχείριση και λειτουργία.

Και αν στη χώρα μας υπάρχει μια καχυποψία για το χώρο των συνεταιρισμών…. Μη βιάζεστε! Οι αναπτυξιακές προοπτικές του πεδίου της Κ.ΑΛ.Ο. είναι σημαντικές. Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν πολυάριθμα παραδείγματα που μπορούν αυτό να το επιβεβαιώσουν.

Για να δείτε τι υλικό παρέχει η Εκπαιδευτική Πλατφόρμα Κ.ΑΛ.Ο. αλλά και για να το παρακολουθήσετε μπορείτε να μπείτε στη διεύθυνση: kalomathe.gr.

#opentech #kalomathe.gr #courses #cooperatives