5 tips για ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής

9 Ιαν, 2022 | Branding & Marketing| Consulting

Σταματήστε ό,τι κάνετε! Με το κείμενο αυτό θέλουμε να σας δώσουμε την ευκαιρία να αναστοχαστείτε πάνω σε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. Μαζί σας και εμείς! Δεν πήγαμε λοιπόν μακριά. Στην open.tech παρέχουμε ψηφιακές υπηρεσίες. Συχνά συνειδητοποιούμε ότι δεν έχει σημασία μονάχα η στάθμη των υπηρεσιών μας, αλλά και η σχέση μας με τους πελάτες. Ότι έχει σημασία επίσης η διασφάλιση της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή η ισορροπία είναι το κλειδί για την εξασφάλιση βιώσιμης εργασίας για όλους μας, αλλά και για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πελάτες μας. Έτσι, ανταλλάξαμε τις προσωπικές μας σκέψεις, τις καταγράψαμε και τις μοιραζόμαστε μαζί σας!

5 tips για ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής όπως τα αλιεύσαμε μέσα στην OT:

«Θεωρώ πως ο διαχωρισμός εργασίας και προσωπικής ζωής επιτυγχάνεται με την εμπειρία και τα βιώματα. Ωστόσο, κλειδί σε αυτό είναι να έχεις την ωριμότητα και ικανότητα να μη μεταφέρεις τα της εργασίας στο σπίτι και τούμπαλιν. Με δύο λόγια: να έχεις το σθένος και τη σοφία να δίνεις την κατάλληλη προτεραιότητα ανά περίπτωση. Έτσι απαλλάσσεσαι από πολλές κακοτοπιές. Προσωπικά, έχω ανακαλύψει επιπλέον το pilates και τη jumba που με σηκώνoυν από την καρέκλα» – Στέλλα, τμήμα Marketing.

«Αυτό που βοηθά εμένα στο να καταφέρνω την ισορροπία είναι το να αποφεύγω να μπλέξω ό,τι με απασχολεί στην προσωπική ζωή την ώρα που δουλεύω και το αντίθετο. Δεν θα κουβαλήσω κάτι από τη δουλειά στην υπόλοιπη μέρα μου. Κάνω μια παύση και συγκεντρώνομαι πάντα σε αυτό που έχω να κάνω τώρα. Έτσι δίνω στο εαυτό μου χώρο και χρόνο να αποδίδει καλύτερα ή να ξεκουράζεται αντίστοιχα. Αυτό που επίσης καταφέρνει να με ηρεμεί είναι η ενασχόλησή μου με τη μουσική, τόσο με την ακρόαση όσο και με την παραγωγή δικών μου κομματιών. Με βοηθάει στο να μένω δημιουργικός, να ξεφεύγω και να εκφράζω τον εαυτό μου με έναν διαφορετικό τρόπο» – Βασίλης, Developer.

«Η επιθυμητή ισορροπία επιτυγχάνεται με την οργάνωση της δουλειάς μου από την αρχή της εβδομάδας αλλά και με την καθημερινή καταγραφή των εργασιών μου. Αυτά με βοηθούν να ανταπεξέρχομαι στην καθημερινότητα αποδοτικά ώστε να μπορεί να υπάρχει χρόνος για τα προσωπικά μου ενδιαφέροντα, όπως τα μαθήματα τάνγκο. Επειδή όμως η δημιουργικότητα είναι εφάμιλλη με το αντικείμενο μας, όταν βρίσκομαι σε dead end αυτό που πραγματικά με ξεμπλοκάρει είναι μια μεγάλη βόλτα με τον σκύλο μου» – Αλεξάνδρα, τμήμα Marketing.

Photo of a cute dog

«Ψάχνοντας την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής καταλήγω συνήθως στην αναζήτηση μιας ισορροπίας μεταξύ του τεχνικού και της τέχνης. Είτε ως δέκτης είτε φιλοδοξώντας ως δημιουργός. Οι αγαπημένες μου στιγμές είναι όταν μπλέκονται αυτά τα δύο πράγματα, όταν αναγνωρίζω τεχνικά θέματα σε πράγματα που αφορούν την τέχνη και ακόμα περισσότερο όταν τεχνικά θέματα έχουν πραγματοποιηθεί με τέτοιο τρόπο που πλησιάζουν την έννοια της τέχνης. Το να ασχολούμαι δηλαδή με τον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία αλλάζει και γίνεται τέχνη είναι αυτό που κάνει την εργασία να μη μοιάζει με εργασία αλλά με ένα ενδιαφέρον χόμπι το οποίο με χαροποιεί και με ισορροπεί» – Μίλτος, Manager.

«Η ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής είναι δύσκολο πράγμα. Προσωπικά επιδιώκω η δουλειά μου να με κάνει χαρούμενο και περήφανο. Έτσι όταν πρέπει να κάνω μια θυσία για τη δουλειά βάζοντας σε δεύτερη μοίρα προσωπικές στιγμές αυτό γίνεται ευκολότερα. Πού μπαίνει το όριο κάθε φορά είναι δύσκολο να το συζητήσουμε αφηρημένα και είναι αδύνατο -ειδικά όσοι από εμάς εργάζονται με ελεύθερο ωράριο- να μην κάνουμε λάθη και υπερβολές. Οι υπερβολές συνήθως είναι σε βάρος της προσωπικής ζωής. Θα έλεγα ότι τελικά, δεν ζούμε για να δουλεύουμε. Δουλεύουμε για να ζούμε. Όμως μην ξεχνάμε ότι και η ποιότητα της εργασίας, τα χαρακτηριστικά της και οι στόχοι που θέτει κανείς στην επαγγελματική του σταδιοδρομία είναι εξίσου σημαντικοί παράγοντες. Η εξίσωση λοιπόν αυτή δεν έχει μόνο ποσοτικές διαστάσεις. Είναι κυρίως η ποιοτική διάσταση, κατά τη γνώμη μου, που προσδιορίζει σε τι βαθμό είμαστε ευτυχισμένοι από τη δουλειά μας. Με αυτή την προσέγγιση η δουλειά δεν χρειάζεται να είναι κάτι διαφορετικό και ξένο προς τη ζωή. Ούτε χρειάζεται η δουλειά και η ζωή να αντιπαραβάλλονται ως δυο αντίθετοι πόλοι ξένοι και αμοιβαία αποκλειόμενοι. Εν ολίγοις, για να το πούμε απλά: αν η δουλειά σου σε τσακίζει τι να την κάνεις την ισορροπία; Αυτό που ψάχνεις είναι μια καλύτερη δουλειά! Βρες μια δουλειά που σου αρέσει να κάνεις και δεν θα χρειαστεί να εργαστείς ποτέ…» – Αντώνης, Manager.

#tips #workbalance #balance #happyatwork


Έχετε ερωτήσεις; Επικοινωνήστε μαζί μας εδώ!