Smart Home / Building / City (part 1)

20 Ιαν, 2016 | Tech News

Το έξυπνο σπίτι και κατ’ επέκταση το έξυπνο κτήριο και η έξυπνη πόλη, είναι πράγματα που ήδη έχουν μπει στη ζωή μας σε μικρή κλίμακα, αλλά καθώς ο χρόνος περνά θα μπαίνουν όλο και περισσότερο. Οι λόγοι είναι δύο και θα τους εξηγήσω εν συντομία παρακάτω.

Ο πρώτος ειναι η εξοικονόμηση ενέργειας που έχει διττό χαρακτήρα (από τη μία να μειώσουμε τον λογαριασμό των νοικοκυριών μας και από την άλλη να μειώσουμε γενικότερα τις απαιτήσεις σε ενέργεια για περιβαλλοντικούς λόγους) και μια πιο έξυπνη διαχείριση της ενέργειας και της παραγωγής.

Ο δεύτερος λόγος είναι η ανάγκη για εξέλιξη αυτή καθαυτή: I don’t see smart things as a decision, just revolution…” (παράφραση διαλόγου από την ταινία ex machina).

Ο στόχος μας

Στην open tech παρέχουμε τις υπηρεσίες μας στον τομέα της συμβουλευτικής, του σχεδιασμού και της υλοποίησης ενός έξυπνου σπιτιού, ενός έξυπνου γραφείου, μιας γειτονιάς ακόμα και μιας έξυπνης πόλης, με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες ενός ανθρώπου ή μιας ομάδας ανθρώπων μικρής ή μεγάλης, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία ως μέσο και όχι ως αυτοσκοπό. Προσπαθώντας να εξυπηρετούμε και ένα κοινωνικό σκοπό.

Οι ανάγκες που εστιάζουμε και προσπαθούμε να λύσουμε ενδεικτικά είναι οι εξής:

  • Πρώτη και σημαντικότερη όλων είναι η εξοικονόμηση χρόνου που μπορεί να μας προσδώσει μία έξυπνη εγκατάσταση
  • H εξοικονόμηση ενέργειας καθώς και χρημάτων

  • H αύξηση της ασφάλειας
  • Ποιοτικότερες συνθήκες διαβίωσης
  • Δικαιότερη κατανομή πόρων
  • Αύξηση της παραγωγικότητας

Και επειδή τα παραπάνω είναι πράγματα που αφορούν ολόκληρη την κοινωνία, εστιάζουμε στις καλύτερες οικονομοτεχνικές λύσεις ώστε το έξυπνο σπίτι να γίνει προσιτό σε όλους και η έξυπνη πόλη πραγματικότητα.

Πώς θα τα πετύχουμε όλα αυτά; Μείνετε συντονισμένοι και παρακολουθήστε τα επόμενα post!